Vik ett pappersflygplan

22 Jul
paperplane

En snabbt pappersflygplan, liksom?

Jag kan egentligen bara vika en typ av pappersflygplan, men har alltid tyckt att det på något sätt skulle vara roligt att kunna fler metoder. Det intressanta med att vika pappersflygplan är, att det egentligen inte fyller någon större funktion.

Eller gör det?

Man får något att göra för en stund, och vad man än tycker om att vika pappersflygplan så är det kreativt. Du aktiverar hjärnan och löser ett egentligen ganska komplicerat problem. Beroende på vad du vill att ditt pappersflygplan ska göra såklart.

Kanske är din plan (aha, en ordvits) att det ska hänga i ett träd och se snyggt ut, eller så vill du att det ska flyga rakt och snabbt. Vad du gör med ditt pappersflygplan är upp till dig såklart, och det finns inte bara ett användningsområde som är ”rätt”. Folk tenderar till att fastna i hjulspår och vad är inte lättare att fastna i om inte pappersflygplansvikning (ja, tro det eller ej men det måste finnas ett ord som heter så).

Tänk ut nya sätt att använda ditt pappersflygplan på. Häng dom i träd, skriv ett meddelande och skicka iväg till någon du tycker verkar intressant men aldrig ha vågat prata med. Måla ögon, tänder och en pratbubbla. Lägg dem på en bänk och låt folk förundras över det faktum att det ligger ett pappersflyg där. Tänk annorlunda!

Bara man har tillgång till ett papper, så kan du göra detta vart du vill och när du vill. Mallarna har man ofta lärt sig utantill. Sedan är det bara att sätta igång.

Tidsåtgång: Du kan hålla på så länge du vill. Men att vika ett plan beror ofta på hur avancerat planet ska bli. Räkna med 10 minuter.

Material: Du behöver ett/ flera papper, och eventuellt lite ytterligare pysselgrejer (pennor, tråd och kanske lim).

Fördelar: Man blir en problemlösare.

Nackdelar: Det finns en risk att du inte lyckas första gången, men ge inte upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: