Byt saker med varandra

23 Jul

PåskäggOm jag tar mig en titt omkring i rummet där jag sitter och skriver, så kan jag räkna åtminstone tio saker som jag aldrig använder. Saker som jag helt enkelt inte har något nytta av. Det är inget fel på dem, jag har bara antingen tröttnat på dem eller också så har jag ingen användning för dem. Jag kan i detta läge välja att göra fyra saker.

  1. Jag kan låta dem ligga kvar, och ta upp plats som jag skulle ha kunnat använda till något annat.
  2. Jag kan slänga dem på närmaste återvinningsstation för att jag
  3. helt enkelt inte orkar sälja dem på en loppmarknad.

Eller så kan jag:

  1. Byta saken jag inte längre behöver mot något annat jag vill ha.

Att byta saker med varandra är inte enbart kul och gratis. Det är också roligt att hitta något begagnat men för dig nytt som du tycker om. Det skapar nya möjligheter till att träffas och nya förhållanden att göra det under. Dra ihop några kompisar, och se till att alla tar med sig ett antal saker. Det kan vara en sak, det kan vara tio saker.

Detta är också en enkel övning för att kunna lära sig att ta lite lättare på begreppet mitt och ditt. Det är en övning för att inse att man inte ska ta så allvarligt på saker. De är materiella ting och inte det viktigaste i livet.

Så samla ihop det du inte behöver, sätt på vattenkokaren och bjud hem några vänner för att byta saker. Vem vet vad du kan hitta?

Tidsåtgång: Du kan göra detta under tio minuter, eller så ägnar du en hel dag åt detta. Det kan bli precis så långt att det passar dig. Bestäm träff med någon på staden, eller bjud hem dina vänner på en kopp te.

Material: Saker du har tröttnat på!

Fördelar: Du träffar vänner, får nya prylar och en god kopp te.

Nackdelar: Det finns en risk att du ångrar dig när du bytt något, men oftast är det bara för att man är bra på att spara och ta, men dåligt på att ge bort. Men tänk positivt, du förlorar egentligen ingenting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: