Rita en skattkarta

25 Jul

pirate-treasure-map

Nu är det helg, och helt plötsligt finns det mer tid över för annat än bara jobb.

Som för att rita en skattkarta som man sedan gömmer djupt ner i marken. Fast om du väljer att gömma den djupt ner i marken är chansen nog inte så stor att någon hittar din karta. Om du inte ritar en till karta som förklarar vart den andra kartan ligger såklart. Nej, då är det bättre att du lägger den på ett ställe där det är lätt för folk att hitta den, eller om du väljer att ge bort den till någon direkt.

Tänk vad glad du själv skulle bli om du satte dig för att vänta på bussen, och vips… en skattkarta ligger jämte dig på bänken.

Men för att en skattkarta ska uppfylla sitt syfte måste det också naturligtvis finnas en skatt att söka efter. Det behöver såklart inte vara mycket du gömmer, utan nöjet ska ju ligga i själva sökandet.

Det behöver inte vara en super seriös skattkarta men ju mer du väljer att den ska innehålla ju roligare blir det för den/de som söker.

Jag och en vän ritade en gång en skattkarta för att det var roligt och gömde sedan några saker som vi råkade ha på oss. Ett ihåligt träd fick agera vår skattkista och sedan gav vi vår skattkarta till några vi kände. Jag kommer ihåg att de blev som barn på nytt och glömde helt bort vad det var, de innan hade tänkt göra.

Vår skattkarta var i och för sig något diffus vilket ledde till att de som letade var tvungna att ställa frågor till oss, så att de så till slut, äntligen kunde glufsa i sig sin vinst i form av godis och stoppa en något hopskrynklad tjuga i plånboken.

Jag kommer i alla fall ihåg hur roligt det var att göra detta äventyr möjligt. Både för oss och för de som letade.

Tidsåtgång: Man kan göra detta i vilken skala man vill, ju större desto roligare men också ju mer tidskrävande.

Material: Du kommer att behöva penna, papper och något som ska fungera som skatt som du sedan kan gömma.

Fördelar: Något du länge velat bli av med kan bli någons skatt, och du får en om inte annat en rolig och kreativ dag.

Nackdelar: Titta lite extra på SMHI:s väderleksrapport. Om det regnar kan det vara säkrast att lägga skatten i en platspåse. Det kan också vara bra att gömma skatten på ett ställe där ingen av misstag kan hitta den, om det inte är din avsikt såklart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: