Dag nr. 4 -7

3 Aug

6532_113206567179_544637179_2170055_3533083_n

Jag fick ett planerat ryck och bestämde mig för att åka till Emmaboda. Dels för att hänga med vänner, lyssna på bra musik och allmänt chilla i solstolen men också faktiskt för att se vardagen från ett annat perspektiv. Det bästa som finns efter fyra dagar på en festival måste vara att få komma hem, ta en varm dusch för att sedan lägga sig i sängen och sova en god natts sömn.

Men detta var inte bara vad jag insåg… jag insåg också att festival är det perfekta tillfället för  inspiration, nya idéer och för att hitta schysst konst som människor säkert inte har en aning om att de har skapat. Det mesta görs antagligen på fyllan, men en del känns faktiskt riktigt genomtänkt.

På festival blir saker mer okej och folk lever verkligen ut sin kreativitet. De skriker, badar i en alltför liten bassäng inställd under vattenkranen så ingen annan kan vara i närheten. De bildar högar på 10 personer mitt i gången där alla vill komma förbi. De sätter sig fem stycken mitt jämte gången och håller upp skyltar med poäng på till alla som går förbi. De skapar mycket, av lite!

Det mesta låter kanske irriterande, men sanningen är att så, verkar ingen känna. Alla skrattar åt de galna upptågen, vill vara med och känner att detta är SÅ RÄTT! Vi vill vara glada!

När jag står där… mitt i all denna festivallycka och ser på alla fina, kreativa och glada människor som alla faktiskt är. Var och en med sin unika personlighet så kan jag inte undgå att tänka… Varför kan inte vardagen i alla fall lite, vara mer som festivalen? Där alla ler och kramar om varandra.

Jag har svårt att tänka mig killen med kaninöronen och stringkalsongerna på ett ”vanligt” jobb. Jag har svårt att tänka mig honom i ett djupt samtal om livets gåta. Men det gör inget. För nu är han partykaninen, och alla skrattar med honom istället för åt honom.Han sprider glädje tillsammans med alla andra på sitt kreativa sätt.

Så min tanke var… det är det här jag ska göra. Jag ska göra världen lite mer som festivalen.

Fast utan alkoholen och drogerna.

Så dagens uppgift från festivalens förlovade land blir helt enkelt… att hitta festivalkaninen i dig, och gör något kreativt galet.

5 svar till “Dag nr. 4 -7”

 1. Sanna 3 augusti, 2009 den 01:25 #

  Måste bara säga att det var en sjukt bra skriven text 😀

  • Mike 3 augusti, 2009 den 01:32 #

   tack så hemskt mycket. jättekul att höra! 🙂

 2. Kebby 3 augusti, 2009 den 10:46 #

  MIKIE, Följ med på Konvent någon gång, det är välidigt likt festival men med massor med nördar istället för alkohol!!

  Kramar!

 3. kenneth 5 augusti, 2009 den 11:25 #

  majk.
  vilken text
  vilken saanning
  vilken insperation.

  jag vill vara den stora fulgröna teletabin, varje dag.
  kramas, varje dag.

  käärleeken’

  • Mike 5 augusti, 2009 den 01:37 #

   du är fin! Tack så hemskt mycket för peppen! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: