Peppa dig själv

11 Aug

blogga-328

Ibland mår man dåligt. Ibland är man glad… och ibland känner man att man vill vara glad, fast man kanske är ledsen. Det finns många känslor men glädje är nog en av de bästa enligt mig. För när man är riktigt glad så vill man bara ha mer och man kan göra/ komma på nästan vad som helst.

När man känner sig nere hjälper det ibland att göra något så att man blir glad. Det kan vara allt från att kolla på en rolig film eller ringa en vän som man vet gör en glad. Hur du än gör det, om du får hjälp eller inte så går det faktiskt att peppa sig själv och kanske också någon annan på köpet. Jag kommer på mig själv ibland med att vara tjurig mot människor fast de kanske inte förtjänar det.

När jag väl kommer på att jag är det så försöker jag göra mig själv glad på ett eller annat sätt för människorna i min närhet förtjänar inte att jag går runt och är sur på något, och så får de ta skiten. Så dagen i ära går till att peppa dig själv men även andra.

Men gör det inte bara för att du måste utan tänk verkligen på varför du gör det.

Det kanske inte är så lätt att vara glad när man precis har vaknat, men är du alltid trött och tjurig när du vaknar? Det kanske inte heller är så lätt att vara glad när man förlorat en viktig match, eller när något har gått dåligt. Men är du alltid arg när saker inte går som du vill? Vi människor har en tendens skapa mönster och tankar som inte är bra för oss eller som ofta inte ens stämmer.

Skapa andra mönster, gör det nu.

Tidsåtgång: Det kan ta den tid du vill, stressa inte igenom det bara. Men människor är olika och det kanske bara tar 10 minuter för någon men 3 timmar för en annan.

Material: Du behöver bara dig själv.

Fördelar: Du kommer till nya insikter om dig själv och kan hjälpa en annan människa på köpet.

Nackdelar: Människor är stolta och det kanske inte är alltid man vill acceptera att man har haft ”fel”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: