Bygg ett sandslott

12 Aug
RESA-02s29-sandslot_118511w

Kanske har du oanade sandslott skills?

I och med vår medverkan på Vätterfesten tänkte jag publicera ett av våra event och mer ingående  göra det till en sak man kan göra.

Bygga sandslott, det är inget man gör varje dag och det är inte heller så konstigt. Det är inte varje dag man har tillgång till en sandstrand och inte heller man tar sig tid när man väl har det. Jag har fram tills nu inte ens tänkt tanken på årtal att bygga ett sandslott när jag har varit i närheten av sand. Men så i och med Vätterfesten fick jag iden. Det blir en perfekt aktivitet, den är gratis och vi kommer ha tillgång till massa sand.

Första gången jag var utomlands reste min familj, min bästa väns familj och våra kusiner ner till en liten stad i Spanien. Väl där var det första vi gjorde att slänga oss i havet för värmen var outhärdlig. Vi spenderade nästan varje dag där, men en dag hittade vi några sandslotts-byggare som enligt en lokal invånare med taskig engelska brukade spendera nästan varje sommardag där med att bygga sandslott och kanske få in lite pengar från tårögda åskådare. Sandslotten de byggde var otroliga och ibland var det inte bara sandslott de byggde. De byggde också figurer i sand och jag trodde inte det var sant.

Det jag vill säga med detta är att möjligheterna är oändliga när det kommer till att skapa i sand. Bara en själv sätter gränser. Självklart kräver det mesta träning, men att bygga ett enkelt sandslott kräver inte mer än lite fantasi och en spade.

Ta med en spade till Vätterfesten, och bygg precis vad du vill!

Tidsåtgång: Ungefär en halvtimma

Material: Sand, och en spade… kanske lite mer avancerade verktyg om du hade tänkt att bygga lutande tornet i pisa i fullstorlek.

Fördelar: Du använder fantasin och ser ut som ett glatt barn i sanden.

Nackdelar: Du kan få sand i underkläderna och på många andra ställen. Det kan skava lite…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: