Sticka

17 Aug
tröjor

Tröjor till frysande barn

Fråga mamma, moster, farmor, grannen, nån annan tant du känner, youtuba, låna en bok. Om du inte kan sticka alltså. Om du redan kan – do it!

Någon sa ”Händerna har något att berätta som hjärnan inte vet”. Jag tror helt och hållet på handarbetandets terapeutiska effekter. Om inte annat så för att varva ner.

Börja med något enkelt, gå vidare till något svårare. Räkna inte med att det blir skitbra direkt. Som i alla andra hantverk ger övning färdighet.

Själv tröttnade jag på att försöka komma på nåt mer jag behövde ha, och var lika trött på att ha massa stickade saker jag inte behövde. Så jag letade rätt på en beskrivning från röda korset på en lättstickad tröja som tar 1-7 dagar att göra (beroende på hur mycket tid man har till övers). När jag sen är klar med ett par stycken skänker jag dem till ett hjälpprojekt i Rumänien. Inte alls för att få poäng utan helt egoistiskt för att jag ska ha något att göra. Jag gillar’t. Att låta händerna arbeta.

Tidsåtgång: Det beror helt på. Börja med 5 minuter om dagen.

Kostnad: Ett garnnystan får du för 20 spänn om du inte hittar nåt hemma i nån garderob. Stickor finns det massor av i second handbutikerna, du behöver inte betala mer än en tia.

Fördelar: Du får använda dina händer. Du behöver inte köpa mössa/halsduk/vantar som ser likadana ut som alla andras.

Nackdelar: Du kan få ont i händer och handleder, du kan råka klippa av ett finger, du kanske snöar in helt och börjar se ut som en tant.

Ett svar till “Sticka”

  1. Mike 17 augusti, 2009 den 10:12 #

    Fan Maja, du är helt underbar måste jag bara säga. Första semesterdagen för mig och du är redan på G. TACK FÖR ALLT DU GJORT!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: