Plocka blommor

19 Aug

blogg 114

Sommaren är inte slut än. Men det börjar dra ihop sig. Höstterminen är här och skiftningarna i naturen börjar märkas. Men än finns blommor kvar.

Det är få saker som är så uppskattat som att få blommor, det tror jag många kan hålla med om, även de som inte anser sig vara särskilt romantiska. Och det är inte en gest som är öronmärkt för älskande par. Alla förtjänar en vacker blomsterbukett. Det tycker jag verkligen. Nu är det lite av sista chansen för i år att ge bort blommor du har plockat själv. Så ta den. Plocka två buketter, behåll och och ge bort den andra till någon du vill muntra upp eller visa uppskattning. Får jag också slå ett litet slag för den anonyma buketten? Alltså, plocka, knyt ihop och häng på någons ytterdörr eller på någons skåp i skolan kanske… Skicka gärna med en liten pepp lapp och berätta varför personen i fråga förtjänar en uppmuntran. Klart du kan skriva vem den är ifrån också, och således frångå anonymiteten. Om du vill. Det är din grej.

Tidsåtgång: Det går på en kvart om du inte bor väldigt långt från blommorna.

Kostnad: GRATIS! Tjoho!!

Fördelar: Du får frisk luft och blir glad av det vackra synintrycket. Du kanske lär dig namnet på en ny blomma. Du blir kanske bjuden på fika som tack.

Nackdelar: Du kan få fästingar, du kan få myggbett, du kan nässla dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: