
Undersök dina kunskaper
Ja, alltså… Jag vet inte riktigt hur man lagar gammal mat, vad jag menade var – hitta på något nytt. Det går att göra på lite olika sätt. Antingen kan du laga en maträtt du inte brukar laga, och på så sätt se den som ny. Eller så kan du laga en maträtt du aldrig har lagat för – en ny, antingen efter recept eller ur eget huvud. Eller så kan du laga en maträtt som aldrig har lagats förr, av nån, i hela världen.
Antingen kan du leta hemma i skåpen efter saker du kan blanda ihop. Eller så kan du leta i affären. Kanske köpa råvaror du aldrig har använt förut. Glöm inte kryddorna.
Om du vågar kan du bjuda hem nån och äta tillsammans med. Men risken finns att det inte smakar hallonsaft. Ganska stor risk om du inte kokar hallonsaft, faktiskt.
Tidsåtgång: Inköp + lagning + ätning = räkna med 3 timmar.
Kostnad: Någonstans mellan 20 och 100 kronor, beroende på hur du tänker.
Fördelar: Det kan bli precis hur gott som helst. Du lär dig mer om vad som funkar och vad som inte funkar. Du får slabba lite.
Nackdelar: Det kanske blir jätteäckligt, du kanske tillochmed blir sjuk. Du måste diska efter dig.
Kommentera