Växla ner

26 Aug
Dagens boktips

Dagens boktips

Karin Lilja har skrivit boken Växla ner! med underrubriken ”77 sätt att leva bättre på mindre”. Jag har läst boken. Jag köpte den och läste den med pennan i högsta hugg. Jag har gjort understrykningar, kommentarer och vikt en massa hundöron. Jag vill rekomendera denna boken. Jag tycker att den handlar om 365. På sätt och vis.

Karin skriver om sitt liv och  ”med utgångspunkt i praktisk vardagsekonomi och egna erfarenheter berättar hon hur man får pengarna att räcka utan att göra avkall på vare sig lust eller bekvämlighet”. Ja, boken handlar faktiskt mestadels om livet med bil, barn och hus. Det har nog inte de flesta av er som läser här, det vet jag. Men så här tänker jag: 365 handlar om att tänka själv. Att välja att kliva ur ledet, att inte stöpa sig själv i samma form som ”alla andra”. Att inse att man inte måste göra samma val som sina föräldrar. Att man inte måste titta på tipsextra på lördagarna bara för att pappa alltid gör det. Jag har valt att inte ens ha någon TV i min lägenhet. Trots att pappa alltid tittade på tipsextra. Eller vad det nu heter.

Att växla ner är kanske inte ett val du har tänkt att göra. Men så här i så kallade ”ekonomiska kristider” så kan det kanske vara klokt att fundera på sina vanor, iallafall. Men att växla ner handlar inte bara om ekonomi. Det handlar om kvalitet, tid och kreativitet också. Ja, jag vill helt enkelt rekomendera den här boken, den kan inspirera många tankar kring saker och ting som den inte ens handlar om. Läs med kreativa ögon, så att säga.

Tidsåtgång: För mig tog det ca. en vecka att läsa boken. Men då läste jag bara en stund på kvällarna, alltså.

Kostnad: Jag valde att köpa boken, den kostade ca. 160 kronor. Du kan låna den gratis på bibblan. Om ditt bibliotek inte har boken kan du be dem köpa in den.

Fördelar: Ptjaa… Du kan lära dig saker och få inspiration.

Nackdelar: Du kanske tycker att Karin är dum i huvet och blir arg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: