Gör dig av med en hemlighet(?)

9 Sep

IMG_1633

Det kan vara skönt att veta saker som andra inte vet. Ofta sitter man på i alla fall en sak som man är säker på, att ingen annan i hela världen vet, och ofta handlar den saken om en själv. Men kan det vara så att man håller den för sig själv, för att det kanske inte är en så bra sak och att man egentligen hade tyckt att det var skönt att få lätta på hjärtat för någon?

———————————————————————————————————–

Frank Warren är grundaren till bloggen POSTSECRETS.

———————————————————————————————————–

Där han uppmanar människor till att skicka in sina hemligheter (anonymt) för att lätta på hjärtat. De som skickar in sina hemmagjorda hemligheter känner inte Frank Warren, och Frank Warren känner inte dem. De kommer antagligen aldrig att träffas och troligtvis aldrig prata med varandra. Folk från hela USA och andra delar av världen har sedan projektet startade år 2005 skickat in mer än 2,500 hemligheter, som har samlats i fyra olika böcker med en femte på gång.

Vissa hemligheter vill man behålla för sig själv, men vissa vill ut i det fria. Vissa hemligheter vill man bli av med… dela med någon annan.

Om ett litet tag kommer vi starta ett helt nytt projekt med 365 Jönköping i Postsecret andan.

Då kan du skicka hemligheter till oss – anonymt såklart – som du känner passar bättre i det fria…

Tidsåtgång: Att skriva ner en hemlighet på papper, brev eller vad du nu vill använda tar några minuter men om du vill göra det extra fint får du räkna med en halvtimma. Spana in på Postsecret bloggen och ta en insperationstitt på andras hemligheter.Ska du däremot berätta en hemlighet för någon, går det på några sekunder förutsatt att du inte är jättenervös och måste samla mod, då kan det ta en stund längre.

Material: Om du ska berätta är det bara dig själv du behöver, ska du skriva ner det… Penna, papper,sax, lim och färg men det viktigaste är att du får det du vill ha sagt, sagt. Utöver det spelar det egentligen ingen roll hur det ser ut.

Nackdelar: Se till så att du inte säger något du sedan kommer ångra.

Fördelar: Är det något du burit på länge kommer det antagligen vara skönt att få det ur systemet hur jobbigt det än är. För hemligheter är jobbiga att berätta ibland. Men om det är för jobbigt att säga det direkt till en person, skriv ett brev istället…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: