Teckna din egen serie

10 Sep

Jag är inte den som läser serietidningar särskilt ofta. Jag kommer ihåg att min mamma alltid ville köpa fantomen till mig när vi var ute och reste, men jag sa bestämt, NEJ! Fantomen var inte min grej men ibland slutade hon aldrig tjata så jag sa att ”jag tar väl ta en serietidning då!… bara det inte är fantomen”. Jag fick då en kalle anka, vilket jag heller aldrig har varit särskilt svag för.

Det var inte förrän nu, många år senare som jag köpte mig en serietidning en gång för att se om jag fortfarande tyckte lika illa om det. Det gjorde jag faktiskt, men jag blev förvånad över hur duktiga de som tecknar var. Hur gör dom för att det  ska bli en lyckad serie? Det måste ta massa tid? Av en ren slump råkade jag se ett tv program om en serietecknare vid namn Martin Kellerman och en massa andra, men Martin den personen jag kommer ihåg att jag fastnade för. Han var otroligt duktig. För er som inte vet vem är han är kan jag upplysa er om att han till exempel tecknar Rocky, vilken antagligen också är den serien han har blivit mest känd för.

Att teckna en serie kan vara svårt… om man har höga förväntningar på sig själv och inte nöjer sig med annat än det bästa direkt. Att ha höga krav och förväntningar på sig själv är bra, men de får inte vara för höga från start, för då tror jag att man gör sig själv mer skada än man gör nytta.  Det man oftast inte tänker på när det gäller de flesta som är bra på vad de gör är att det måste ha tagit ett bra tag för dem att bli just så duktiga. Jag tänker uppmana er till att försöka måla en serie. Det behöver inte vara mycket, men testa och se så tror jag att du om inte annat kommer ha mycket roligt. Kanske kommer du på att serietecknande inte var något för dig, kanske får du något att fördriva tråkiga stunder mer och vem vet…kanske är du född att bli serietecknare.

Tidsåtgång: Låt det ta en halvtimma av din tid för att du verkligen ska se vad det blir av det, om du vill kunna chilla lite emellan varje bild  låt det ta lite längre tid.

Material: Ta det du behöver. Papper och penna kan vara en bra början, vill du sedan ha lite färg kan tuschpennor vara en grym fortsättning.

Nackdelar: Du tycker inte att det var något att ha det här med serietecknande.

Fördelar: Du börjar teckna på heltid, för det här… det var skitkul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: