Gör fel.

16 Sep

Inte alltför sällan gör man fel. Det händer nog mer eller mindre dagligen om man vågar vara ärlig mot sig själv. Jag tror inte någon har undgått uttrycket ”Att fela är mänskligt, men att förlåta är gudomligt”. Man behöver inte vara troende för att inse att det ändå ligger en ganska uppenbar sanning i det talesättet. Människan är en unik varelse på många sätt. Vi är en varelse ,medveten om de fel han/hon begår och kan faktiskt utifrån det lära sig något av det för att utvecklas. Vi gör fel och har fel men vi måste också kunna förlåta oss själva för dem. Vi är medvetna om döden och vi har en kunskap som egentligen är ganska förbluffande när det gäller livets komplexitet. Vi kan inte säga att djur inte besitter egenskapen att känna och tänka, men det är just medvetenheten som skiljer oss åt.

Samtidigt är människan en ganska idiotisk varelse kan jag ibland tycka. Vi har mycket känslor som är helt obefogade, en del till och med ganska naiva. Vi oroar oss, är rädda för att göra bort oss och för att göra fel. Särskilt hela den här skämma ut sig grejen har jag aldrig fattat. Vi är på jorden en viss tid och under den tiden ska vi hinna med så mycket som möjligt för att livet ska verka värdefullt när vi når slutet på vår resa, men vi får inte skämma ut oss? Vi ska liksom njuta men samtidigt akta oss för att inte njuta på fel sätt, människor kan ju tänka saker om oss.ILLA!

Jag säger ”fuck it”… skit i vad människor tänker och eventuellt tycker…skit i rädslan. Våga göra det som känns  rätt, våga göra det på ditt sätt, våga tänka utanför samhällets ramar. Med andra ord… Våga göra FEL.

Det här är något kan du göra varje dag, och du kan göra det på olika sätt. Det är det som är det bästa med det. Du kan göra fel med flit eller så kan du göra det utan att tänka på det.

Lista på saker som är fel, men ändå rätt:

1. Alla har fel och brister det är det som gör oss unika. Acceptera dem och döp om dem till annat än brister. Spara dem du tycker om, kasta resten.

2. Du kan göra saker som anses vara fel av andra, men som är rätt enligt dig. Se till att inte skada någon annan bara.

3. Ibland gör man saker som man inte själv tycker om, det gäller att lära sig av sina misslyckanden för att kunna utvecklas, inte gräva ner sig.

Det finns såklart fler saker som är fel, men ändå så rätt. Det gäller bara att tänka lite…

Tidsåtgång: Det behöver inte ta mer än 5 minuter varje dag att göra fel. Eller så gör du det bara en gång. Alla världens möjligheter finns, och det finns inga fel.

Material: Din kropp, och dina tankar.

Nackdelar: Jag upprepar: skada inte andra.

Fördelar: Tusentals, framförallt kan du ändra din uppfattning om rätt och fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: