Tidningen, att läsa

18 Sep

IMG_0799

Idag finns det ett myller av dagstidningar och varje dag översvämmas vi med kilovis information från både höger och vänster. Det råder nog inga tvivel om att det är bra för oss att läsa och vill man ha reda på vad som händer – då i synnerhet i andra delar av världen – är tidningen ett bra val. Att hålla sig uppdaterad om vad som händer i världen behöver inte ta lång tid och man behöver inte läsa alla artiklar som står i tidningen. Läs det som verkar intressant och spännande.

Däremot ska man inte lita blint på allt som skrivs i tidningen. Allt som skrivs är inte sant, men inte är allt heller falskt.  Man ska inte skrämma upp sig själv i onödan och aldrig mer lita på tidningar, men det gäller att använda lite sunt förnuft när man läser. För ett tag sen läste jag en artikel i Aftonbladet om att Michael Jackson troligen hade blivit mördad och då alltså inte dött en ”naturlig” död (med naturlig menar jag så naturlig den kunde bli med tanke på vad han har stoppat i sig genom åren). Eftersom det var Aftonbladet -en tidning som jag inte litar på för fem öre- så skrattade jag bara åt artikeln. Men när jag berättade det för en vän fick jag ta en timma lång diskussion eftersom han trodde på vad som stod i artikeln.

Vem som än hade rätt så ledde i alla fall artikeln till en diskussion och vi fick anledning till att börja granska fallet. Så länge tidningen får en att börja tänka och lära dig nya saker så gör den gott. Därför slår jag idag ett slag för att man ska läsa tidningen, den kan ha något att säga dig.

Tidsåtgång: Ta den tid du behöver och läs det du vill läsa, bara du hinner med bussen.

Material: En tidning… om du inte har en hemma så kan du läsa den i skolan/på biblioteket och lite varstans. Kanske en kompis har den eller så börjar du prenumerera men då kostar det såklart en slant.

Nackdelar: Du kan hitta en artikel som inte verkar stämma, då blir du arg, måste granska den, och missar bussen.

Fördelar: Du lär dig nya saker och får igång hjärnan. Det finns faktiskt ännu mer fördelar.

2 svar till “Tidningen, att läsa”

  1. Mike 21 september, 2009 den 07:49 #

    tack. antar jag… ?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Veckan som gick – vecka 38 « Same Same But Different - 21 september, 2009

    […] Och så en kanske rolig postning för alla papperkramare – 365saker att göra tipsar om att – läsa tidningen. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: