Ha det tråkigt, ett roligt inlägg

27 Sep
IMG_0895-tile

välj att vara fast i gamla tankemöster, eller tänk om!

Varför har man det tråkigt?

När man inte har något att göra, vad menar man då egentligen?Har man verkligen INGENTING ATT GÖRA. Det finns verkligen INGENTING ALLS ATT GÖRA?

Kan det inte vara så att man vill ha det tråkigt ibland, eller är det dåligt att ha det tråkigt?

Klingar faktiskt ”jag tar det lugnt idag” eller ”jag tar en paus från arbetet idag” bättre? Jag kanske är helt ute och cyklar men kan det inte vara så att det bara är något vi har kommit på. Att tråkigt är dålig… Vi kanske mår bra av att ha det lite tråkigt, om vi nu väljer att se det på ett annorlunda sätt. Ändrar innebörden av ordet tråkigt och tänjer lite på gränserna.

För om vi tar en stund och tänker efter så finns det faktiskt miljontals saker att göra. Det behöver inte vara en resa till Uzbekistan eller en kryssning på finlandsfärjan som måste vara ”att ha något att göra”. Du kan kasta frisbee i trädgården, träna upp dina basket skills eller hoppa upp och ner och skrika. Vad du än väljer att göra så gör du något. Så när det gäller att ha ”tråkigt” så tänk om. Vi måste ta det lite lugnt ibland, för att inte bränna ut oss eller må dåligt. Så nästa gång du har tråkigt så kan du välja att testa något av följande. Du kan tänka att tråkigt = dåligt och fortsätta tycka det är tråkigt. Eller så tänker du att tråkigt = en nu möjlighet att tänka om, komma på nya saker att göra, eller att tråkigt kan vara att ta det lugnt.

Tidsåtgång: Hur ofta har du tråkigt. Använd den tiden till att göra något annat.

Material: Som så ofta i mina inlägg är det här gratis och kräver bara dig och dina tankar.

Nackdelar: Du kanske tycker att hela det här inlägget är tråkigt och du vill fortsätta ha tråkigt på samma gamla vis du alltid haft det på.

Fördelar: Du lär dig tänka i nya banor och hittar förhoppningsvis nya saker att göra. Vissa saker man lär sig måste omvärderas ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: