Var ute i god tid.

2 Okt

 

Det är första helgen i oktober. Vet ni vad det är dags för?
*Trumvirvel”  Första julklappen, juh!
Som sagt – att vara ute i god tid.
Men det är asgött. Kanske är du den som panikköper klapparna den 23e, eller så är du den som är klar kring 1a advent, i vilket fall så är det skönt att liksom komma igång, börja fundera. Vissa klappar vill man inte köpa, eller kanske rent av inte kan förän sisådär 3e advent, men många klappar går utan problem att få tag i redan nu. För ärligt talat, hur kul är det att det är tomtar på alla klapparna? Nej, klapparna ska man ju så att säga ha efter jul. Ju. Och naturligtvis är det hög tid att börja fnula på de klappar du ska tillverka själv. Måla, sticka, virka, snickra… De bakade och lagade (som i matlagade) klapparna ska du dock vänta ett tag med att göra.

En klar fördel med att vara ute i god tid är att det inte blir lika dyrt. Fast det blir det ju, men om du köper några klappar nu, några i november och några i december så känns det mycket mildare för plånboken eftersom inte alla utgifterna klumpas ihop samtidigt. Sjukt smart faktiskt.

Tidsåtgång: Ptja. En halvtimme om du ska köpa, antagligen längre om du ska göra.

Kostnad: Mja, det är ju inte mer totalt sett, men hur mycket du lägger på klappar är upp till dig. Det är inte det monetära värdet som är betydelsefullt.

Fördelar: Du kommer igång, du får tummen ur, du kanske slipper magsår i december.

Nackdelar: Kanske är julklappsbudgeten redan slut när du snubblar på den där perfekta julklappen. Kanske blir din stress-julklappsinköps-kompanjon ledsen om du är ute i god tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: