Gör müsli

6 Okt
Färdig att ätas

Färdig att ätas

Det är genialt. Enkelt, nyttigt, billigt.
Ungefär så här gör du:

  • Häll lite olja på en plåt
  • Ös på havregryn, rågflingor, kli, loppfrön, linfrön osv.
  • Hacka lite nötter och mandlar efter smak, lägg på plåten
  • Blanda runt lite
  • Häll över lite vatten och lite mer olja (förslagsvis inte olivolja då)
  • Rör lite till
  • ”Krydda” om du vill. Vaniljsocker eller kanel eller…
  • Rosta i ugnen i typ 175 grader ett tag, rör runt lite ibland

Det är liksom lite på en höft, så där. Och håll i dig nu.
Använder du vaniljsocker blir det naturligtvis sötat, men inte som de sockerchocker till frukostarflingor som krängs på ica, och det är gott och enkelt att göra müslin helt osötad.
Vill du hemskt gärna ha lite sött så kan du använda honung.

Tidsåtgång: en timme ungefär, du ska ju hinna diska också

Kostnad: De flesta ingredienser är ganska stort paketerade, så du måste nästan köpa mer än vad som går åt till en sats, så det kostar ju endel, men å andra sidan har du säkerligen redan flera av grejerna hemma. Svårt att sätta en siffra, men det är rätt billigt, faktiskt.

Fördelar: Gott, enkelt, nyttigt, billigt och du kan få en känsla av att du har besegrat ”systemet”.

Nackdelar: Kan bli äckligt, du kan bränna dig, du kan sätta i halsen på müslin och dö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: