Sju saker man kan göra, som är otippade.

13 Okt

IMG_0986

 

Vädret lyckas alltid göra något otippat, tänkte jag för mig själv när jag steg upp ur sängen för att stretcha min alldeles för stela kropp. Det är något som är värt att skriva om. För hur man än gör går vädret inte att stoppa. Det gör precis som det vill, snöar lite här, regnar lite där och det är vad jag älskar med vädret, hela naturen egentligen, den lyssnar inte på någon.

När man inser att ”det här har gjorts förut” eller ”det här har gjorts för många gånger”. Det är då man måste göra något annat, något otippat. Små vardagliga saker som att städa på ett annat sätt eller öppna dörren med fötterna gör faktiskt att vardagen blir lite roligare. Det kan egentligen vara vad som helst så länge du har gjort det på ett visst sätt, men nu känner att man vill göra det på ett helt annat.

På 365 saker publicerar man ibland flera saker man kan göra inom ett visst ämne. Till exempel ”sju saker du kan göra i ditt hem” ,eller ”sju saker du kan göra i din stad”. Jag tänkte göra samma sak men istället blanda in otippat i leken. Så framöver blir det ”sju saker man kan göra, som är otippade”. Vi skulle lika gärna kunna kalla saker man gör på andra sätt för annorlunda, men jag tycker att otippade passar bättre in med tanke på att ordet annorlunda har blivit så urvattnat.

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Sju saker man kan göra, som är otippade

# 1 Ha på dig kläderna på fel håll.

IMG_1202

Bara för att man gör något otippat behöver man inte göra något dumt, elakt eller liknande. Man gör bara något som inte förväntas av en och det behöver inte ens vara något man gör offentligt. Man kanske är någon som inte tycker om att göra pinsamma saker även om jag uppmanar till att då och då skämma ut sig.

Att ha på sig kläderna på fel håll, ut och in eller på fel ställen är inte bara roligt för att det ser konstigt, det väcker också en del frågor. Gör han/hon det för att provocera eller bara för att det är roligt? Man får ju något att prata om om man inte haft det innan och det är också ganska roligt för en själv att se om någon kommer upptäcka det.Byt ut ett plagg, eller alla. Det är du själv som sätter gränserna.

Tidsåtgång: Du kan ha på dem på fel håll så länge du vill, när du vill. Det behöver inte vara en hel dag utan du kan göra det under en timma, och sedan byta fram och tillbaka när du blir sugen.

Material: Ta vanliga kläder som du har hemma, köp inte nya bara för detta såvida du inte ska göra värsta grejen av det. Då är second hand ett tips. Det är billigt och det finns en del roligt att välja på.

Nackdelar: En del kläder är jobbiga att få på sig bak och fram, kanske till och med jobbiga att göra vissa saker i.Du tycker inte om att ha på dig kläderna på andra sätt än just det vanliga, då blir det jobbigt.

Fördelar: Du skrattar för du ser helt skum ut, du gör något roligt och otippat. Det finns faktiskt ofta fler fördelar än nackdelar. Tänk efter!

2 svar till “Sju saker man kan göra, som är otippade.”

 1. Camilla 15 oktober, 2009 den 08:18 #

  hahha! 😀
  älskar dessa knasiga ideér!
  blev glad av bilden måste jag säga!

  • Mike 16 oktober, 2009 den 11:04 #

   tackar ödmjukast !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: