Maskerad på Per Brahe

23 Okt

Sju saker man kan göra på höstlovet

#1 Anordna en maskerad, eller var med på en

*

*

*

Vi som gick in för det

.

..

IMG_1575IMG_1550

IMG_1558

Fredag + maskerad = en bra dag.

Igår ringde Jesper och frågade om jag ville vara sitta jury och bestämma vilka kostymer som skulle vinna en maskerad, som han och några till från elevrådet hade anordnat på Per Brahe gymnasiet. Självklart ville jag det eftersom detta är helt klart något som fler borde göra eftersom det är så roligt att se andra utklädda. Men också för det passade helt rätt med min planering att göra en fortsättning på ”sju saker du kan göra, som är otippade”. Denna gången kommer det dock heta ”Sju saker du kan göra, på höstlovet”.

Redan innan jag kom innanför dörrarna fick jag syn på några utklädda människor och de hade verkligen gått in för det.En vad utklädd till någon sorts psykopat person och hade på sig en Hannibal Lector mask, de andra till mexikaner.

Är det något Per Brahe borde ha extra poäng för så är det att deras elever är så kreativa och engagerade. Att sätta ihop en maskerad är inte helt lätt, för att inte tala om arbetet i att få dit folk.Men det är inte omöjligt.

Höstlovet är ett utmärkt tillfälle att anordna en maskerad på. Är du sugen på detta kan du höra av dig till 365 så kanske vi kan hjälpa dig, eller i alla fall vara med och rapportera.

Det är inte heller lätt att sitta i en jury där man ska bestämma vem som ska vinna och vem som inte ska göra det. Som tur var fick vi bra ramar att följa.

 • För det första skulle man se till kostymens originalitet – var den kliché eller nytänkande.
 • Nummer två var att titta på händigheten i bidraget- hur skickligt utformat var det?
 • Och sist men inte minst skulle man uppmärksamma publikens jubel och det var nästan det lättaste att gå på.

Blev man inte nominerad till finalplatserna fanns också ett ”honorable mention” som man kunde vinna om juryn tyckte förtjänade lite extra hyllning. Såhär blev till slut resultatet.


På plats nummer

.

.

.

#4

.

.

.

IMG_1563

.Mexikanare

.

.

Me

.

.

#3

.

.

.

IMG_1561

Röd mjölk

.

.

#2

.

.

.

IMG_1567

.Jawa från Star Wars

.

.

.

OCH PÅ PLATS NUMMER #1

.

.

.

.

.

IMG_1564

Sweeney todd och Mrs. Lovett

.

.

.

Honorable mention vann den här killen

Han var utklädd till en östtysk politiker

IMG_1568

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tidsåtgång: Om du ska vara med på en maskerad kan du antingen göra din kostym själv vilket kräver lite mer tid än om du bara skulle köpa den. I och för sig är du mer orginell om du gör den själv och risken är att du får lite mindre komplimanger om du bara köper den. Säg att det tar fyra timmar att göra en kostym själv och kanske en kväll att vara med på en maskerad.Lätt värt!

Material: Tyg, nål, tråd och sax kommer det nog att behövas. Leta efter något du vill göra på internet och ta reda på vad du behöver för material. Använd fantasin, sen är det bara att tuta och köra.

Kostnad: Försök att hålla det på en rimlig nivå. Det mesta kan du nog få av någon och om du vill sy finns det numera nål och tråd på Jönköpings länsmuseum. Dom borde uppmuntra till handarbete så kolla med dem om du får sy på din kostym där.

Nackdelar: Som med allt kan det vara svårt att komma på något att göra i början. Men som tur är finns det massor av saker du kan klä ut dig till. Du kanske inte heller är ett fan av hela ”klä ut sig” genren. Du måste inte….

Fördelar: Det är roligt att se andra som har klätt ut sig, särskilt de som har gjort det på ett nytt sätt och använd fantasin lite. Du får ett roligare vardag om du klär ut dig och om du klär ut dig till något som folk skrattar åt ger du även andra ett gott skratt. Förutom detta finns det säkert 100 fördelar till.

2 svar till “Maskerad på Per Brahe”

 1. ahhh 2 november, 2009 den 09:44 #

  kom inte diana 3a? 🙂

  • Mike 3 november, 2009 den 02:23 #

   där har du nog rätt. jag ändrar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: