#4 Pumpakonst

28 Okt

Sju saker du kan göra på höstlovet.

#4 Pumpakonst

IMG_1657Jag kan inte förneka att jag alltid har haft delade meningar när det kommer till halloween. På ett sätt känns det som ett löjligt jippo utan någon som helst mening – förutom då att man ska fylla sin säck med så godis som möjligt. Å andra sidan är det roligt att klä ut sig och det är ännu roligare att förvandla en pumpa till en lysande monster lykta.

Igår var jag trots mina splittrade åsikter i alla fall inne på Ica Maxi för att köpa bröd och såg pumporna uppradade i fruktdisken (vad dom gjorde där är ett mysterium). Kalla det impulsköp, kalla det ett 365 kall eller vad du vill men jag köpte en pumpa. I och med att jag kom dit så sent var förstås de fina pumporna redan tagna först till min besvikelse men sedan insåg jag att pumpan jag just hade köpt var unik. Bara en tanke… men en rolig tanke… den unika pumpan blev lämnad, för den såg lite annorlunda ut.

Så snart jag hinner komma jag göra något av min unika pumpa som sedan kommer stå utanför min ytterdörr och bilden kommer synas här. Har ni också tänkt att förvandla en pumpa till en lykta och vill att bilden ska publiceras för allmän åskådning maila mig gärna en bild så slänger jag upp den. Ni får också gärna skicka andra halloween bilder.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tidsåtgång: Det kan nog ta en eller två timmar att göra en monster – pumpa – lykta. Allt beror på hur avancerad den ska  bli. Jag har sett en del väldigt snygga lyktor och dom måste ha tagit en del tid.

Material: Du behöver en pumpa, en kniv och lite annat som kan tänka behövas i ditt skapande. En sked att gröpa ur med kan vara bra. Improvisera..

Kostnad: En pumpa kostar 15 kr kilot på Ica Maxi du kan säkert hitta billigare och du behöver inte ta en som väger 8kilo. Då blir det dyrt.

Nackdelar: Du kan bli kladdig.

Fördelar: Det är roligt, du kan göra det tillsammans med andra. Du kan äta det som finns inuti. Folk kommer beundra din lykta….

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: