Dags att vara ärlig, dags att bry sig lite.

13 Nov

En ”jaha?” video om att vara ärlig.

Jag finner mig själv ibland i vissa situationer där munnen säger: Visst, det är okej. Men hjärnan säger: Nej, det är inte alls okej. Det är lätt att komma på sig själv med att vara oärlig, att man inte säger riktigt vad man tycker.

Men ärlighet behöver inte enbart innebära att man inte säger vad man tycker. Det är mycket som inte är ärligt i vårt sätt att leva. Hur vi döljer vårt utseende… vårt naturliga utseende under smink,kläder, pengar och materiella ting. För mig känns det som en form av oärlighet, att rikta uppmärksamheten mot sådant som egentligen kommer i andra hand.

Om vi inte hade lagt ner all den tid som vi lägger ner på att oroa oss för vad andra ska tycka om vad vi säger och om vad andra ska tycka om vårt utseende . Så hade vi om inte annat sparat mycket tid men jag tror också att mycket hade förändrats i samhället. En utopi kan det tyckas men det har funnits många saker som från början varit just det, som idag är en självklarhet.Påpekar man det inte heller så glöms det ju till slut bort och ingen reflekterar över det.

Det krävs inte mycket för att vara ärlig och många gånger är det bättre att vara det. Sen får det ju såklart inte gå över till dumdristighet. Om någon frågar: Tycker du mina kläder är fula? Du inser att om du svara ja – alltså vad du verkligen tycker – så kommer du bli nedslagen. Ibland är att vara smart, att vara ärlig.

Men det gäller ju att inte bara att vissa fattar detta. För att det verkligen ska fungera så måste människor börja uppfostras efter mentaliteten att en ”smart” ärlighet. Det är faktiskt vägen att gå.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tidsåtgång:Det är inte bara själva vara ärligandet (konstig böjning av ordet ärlig jag vet) som är det viktiga. Det viktiga är att man sprider det till andra.

Material: Någon form av kommunikationssystem.

Nackdelar: Det är läskigt att vara ärlig i början om man inte har varit det så mycket innan. En del kommer tycka illa om dig, men det måste man inse förr eller senare att man inte kan vara vän med alla.

Fördelar: Du säger vad du verkligen tycker, det är en skön känsla det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: