Prova ett nytt spel

21 Nov

Jag är på Sveroks riksårsmöte i helgen, tillsammans med tre andra figurer från ung radio. För alla er som inte vet vad Sverok är så kan jag upplysa er att det är en förkortning för Sveriges roll- och konfliktspelsförbund. Det innebär alltså att alla som spelar någon form av spel får vara med i Sverok så länge det inte har med pengar att göra.

Så var kan vara bättre att skriva om än just spel, när man är mitt ibland så många spelglada människor.

Det roliga – tycker jag – är att det finns så otroligt många spel att testa på. För det är ju inte enbart folk som spelar dataspel som har samlats här utan även rollspelare, brädspelare, lajvare och kortspelare.

Har man spelat innan blir det antagligen lite lättare att veta vilka spel man tycker om och därför bör leta efter om man ska testa ett nytt. Har man inte spelat gäller det att testa tills man hittar det man tycker om.

Många spel kräver att man tänker till och är alert. Det har varit mycket diskussioner kring vilken effekt dataspel eventuellt skulle ha på ungdomar som spelar mycket. Det är säkert inte bra att sitta för länge framför ett spel vilket det än är men att man skulle bli våldsam av att spela dataspel än något jag stark ställer mig emot.

Även om det nu skulle vara så att det faktiskt har negativa effekter så tror jag att det också har många positiva. Har du ett gammalt schackspel hemma som du aldrig har spelat. Damma av det och ring en kompis. Det är allt du behöver göra. Spela också förstås.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Tidsåtgång: Allt beror lite på vilket spel du ska testa.

Material: Ett spel och en kompis att spela det med. Även om man kan spela det själv kan det vara roligt att ha en till som kan testa det tillsammans med.

Nackdelar: Du kan fastna.

Fördelar: Du kan fastna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: