Använd din mobil som glädjespridare.

28 Nov

 

Hur mycket uppskattar man inte sms? Särskilt sådana som kommer helt oväntat. Hade jag fått ett sms från någon jag inte länge hört från hade jag blivit glad. Extra glad om det är något fint såklart. Inte bara ” du har min tröja, kan jag få tillbaka den?”

Tekniken utvecklas ständigt och fort, nästan så man inte hinner med ibland. Men med ny teknik kommer nya möjligheter…. som att kunna tycka om och uppskatta någon som är hundratals mil bort.

Det här är också jätte enkelt. Det enda man behöver göra är att ta upp mobilen – som man ändå stup i ett använder – och skicka iväg ett sms, mms eller vad det nu må vara till någon man tycker om men inte hört av på länge.

Min första tanke när jag ska höra av mig till någon som inte hört av sig på länge, brukar vara: ” men varför ska jag höra av mig? Han/hon är ju lika dålig på det!”

Jag har fått inse att ibland måste man släppa sin stolthet. Den är verkligen inte bra i sådana situationer. Det gäller att tänka som så, att den andra personen antagligen också har tänkt just den tanken. Att man faktiskt får mer glädje om den andra personen reagerar positivt än om man inte skickar iväg ett sms och då inte får någon reaktion alls . Sen finns det ett knep med de som inte bryr sig om dina glädjesms. Skit i dem… det finns sådana människor också som inte bryr sig och då förtjänar de inte ett sms från dig.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tidsåtgång: Att skriva ett sms tar två minuter. En minut att komma på något, en minut att skriva.

Material: En mobiltelefon.

Nackdelar: Du kanske inte får något svar, eller det svar du förväntade dig från en del.

Fördelar: Du kommer få fina svar från de flesta och du blir otroligt glad själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: