Leta gamla bilder på din dator.

5 Dec

Bilden tagen i östra Berlin.

Precis lika mycket som gamla platser kan få dig att minnas saker kan också gamla bilder göra det. Vi är den så kallade it-generationen och bör väl därför ha ett ganska brett spektra av bilder på våra datorer.

Om det är någon som kommer ihåg bilddagboken ( även frekvent kallat BDB ) så kommer ni också ihåg dess utformning. Det var en av de första sidorna som jag faktiskt aktivt engagerade mig i. Lunarstorm var ett annat sådant community där vår generation hängde, men som jag inte var särskilt intresserad av – och tur var väl det.

I vilket fall gick jag in på min gamla bilddagbok och hittade en massa spännande bilder. Från när jag var i Berlin, Barcelona och många andra ställen. Det är roligt hur man minns alla saker man gjorde och en deppig dag kan en bild från en rolig stund vara precis det man behöver för att bli glad igen.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tidsåtgång: Allt från en kvart till flera timmar. Man kan fastna…

Material: Detta förutsätter att du har gamla bilder och en dator. Men om du inte har dem där kanske du kan kolla i fotoalbum.

Nackdelar:Man kanske inte har så mycket bilder.

Fördelar: Man minns platser, människor och jag vill påstå att det är bra att minnas. Man minns ofta det fina, för det är oftast då man tar bilderna. Så det kan vara skönt att ta sig en titt där då och då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: