Uppfinn något

7 Dec

Man kan förbättra någon annans verk... Man kan göra något helt nytt… Skapelseprocessen kan ske i många olika format. Det bästa med att skapa är också att det är helt fritt. Skapar man något eget och inte har något/någon att rätta sig efter, kan det vara det bästa som finns.

När man börjar komma in i uppfinnartankar vill det många gånger till att ett problem har uppstått, för att man ska börja tänka i skapa- banorna. Sist jag skapade något hade jag fått nog av solljuset, som strömmade in i vårt källarrum på morgonen. Jag är lite som en fladdermus som sover på dagarna och är uppe på nätterna. Därför klarar jag inte av att vakna bara för att det är ljust i rummet. Ett tag brukade jag sätta upp kuddar i fönstret som trillade ner direkt när jag lagt mig igen. Istället för att ligga där och svära tog jag tag i saken och byggde ett specialskydd mot solen. Lite som en sollucka. Funkar skit bra.

Det finns säkert massa saker som inte har blivit uppfunna än. Som bara ligger där ute och väntar på att bli  funna så folk kan ha nytta av dem. En sak som är bra att komma ihåg när man ska göra något av sina idéer är att första gången man skapar något måste det inte vara ”bra”. För vad är bra egentligen? Det finns ingen som plockar upp en fiol och spelar Mozarts stuff första gången. Våga skapa. Våga skapa stort, våga skapa smått. Det viktiga är att du skapar…

För inspiration kolla i:

IDEPEDIA

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tidsåtgång: För att uppfinna något måste man ha en idé. Tar några minuter att komma på… Sen kan din uppfinning vara stor eller liten. Svår eller lätt. Det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta.

Material: Gör upp en lista för vad du behöver. TIPS… Spana in den här sidan: How to Build the CMoy Pocket Amplifier

Nackdelar: Nej, uppfinna är inte din grej? Det är svårt? Jag orkar inte?

Fördelar: Du blir fantasirikare, gör något av dina idéer och inser att det inte behöver vara bra första gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: