Skicka vidare

10 Dec

Idag kom jag att tänka på filmen Pay it Forward eller ”Skicka vidare” som den heter på Svenska. Det är en fin film som man kan ta mycket lärdom från. Även om det var längesen jag såg den, så kommer jag ändå ihåg grundtanken: Gör en god gärning för tre människor och låt sen dom skicka tre goda gärningar vidare till tre personer.

Det måste inte vara något storartat. En god gärning kan vara att man lagar mat åt en trött förälder. Det kan vara en fin lapp i någons jackficka eller något annat klurigt man kommer på. Jag tror inte att det finns några rätt/fel sätt att göra en god gärning på? Slår man någon är det såklart inte en god gärning. Men med lite sunt förnuft kan man nog komma på något riktigt bra.

Nu behöver du bara tre personer som du kan göra dina goda gärningar för. Att göra dem för några du redan känner är enkelt. Att göra dem för tre personer du inte känner, kräver lite mer mod och lite mer eftertanke. En viktigt sak att tänka på är att du också, säger varför du gör det du gör och att du uppmanar dem att göra detsamma. Tvinga det inte på dem utan lägg mer fram det som en idé, eller ett förslag. Som jag kommer ihåg det, skulle man inte göra det för samma person två gånger heller. Då fungerar det inte riktigt. Men…

Svårare än så behöver det inte vara…

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tidsåtgång: Att göra något fint kan kräva lite eftertanke. Det är den tiden du behöver. Sen gäller det att hitta tre personer också…

Material: En god gärning och tre personer.

Nackdelar: Personerna i fråga är inte mottagliga för goda gärningar. De vill inte göra några goda gärningar själv heller. Sånt får man ta ibland.

Fördelar: Personerna i fråga blir jätteglada och vill göra tre goda gärningar själva. Du blir glad och världen kanske blir lite bättre.

2 svar till “Skicka vidare”

  1. mattias 13 december, 2009 den 09:30 #

    den gårnu på tv 😉

    • Mike 19 december, 2009 den 12:32 #

      I know. Filmen nästan uppmanar en att gråta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: