Sluta med något

16 Dec

Det är inte så enkelt som man tror, att bara sådär sluta med något när man är van/fäst vid. Vad det än må vara så kräver det lite viljekraft att – i alla fall för en vecka – avstå eller kanske till och med sluta med något man tycker om.

Man kan fastna i alla typer av behov. Det behöver inte enbart handla om rökning,snusning eller godisätande. Man kan också vara beroende av dataspel, tv, träning osv. Hur som helst är det aldrig bra när man gör något för mycket.

Att avstå från något man tycker om eller är fäst vid för en vecka kan vara en bra idé. Man hinner tänka över och känna efter om man verkligen mår bra av det man gör. Ofta känner man om man håller på med något för mycket… Men låt er inte luras. Har man utvecklat ett beroende kan man ha väldigt svårt att säga nej. Det är nu det gäller att tänka kreativt. Varför gör jag detta? Finns det något jag kan ersätta mitt beroende med? Har jag några bra idéer?

Ha ett mål… Det är det bästa, så du vet varför du gör det. Varför du avstår eller slutar. Då blir det lättare än om man bara MÅSTE göra det.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tidsåtgång: Tänk över dina beroenden – eller saker du gör för mycket. Ta en vecka och avstå från dem innan du eventuellt slutar.

Material: Ett beroende och en anledning till att sluta.

Nackdelar: Det är svårt att hitta viljekraften och en anledning när man tycker om/ är van vid något.

Fördelar: Du kommer må mycket bättre efter du har slutat. Ditt liv är inte längre fyllt av repetitiva handlingar och ineffektiva mönster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: