Fixar du att klappa själv?

22 Dec

All köphysteri får en att vilja lämna landet. Sälja skorna och bege sig till drömmarnas land över helgen. Hur som helst måste man ju inte göra som man alltid har gjort. Man måste inte köpa svindyra platt-tv:n till pappa och pengarna man brukade se rinna iväg genom fingrarna kan nu istället enkelt sparas. Hur då undrar ni?! Jo…

Gör paketen själv. Ta lite tid på dig och tänk efter en stund...???…. Finns det något jag skulle kunna göra, som mina familjemedlemmar blir minst lika glada för istället för att köpa något? – svar: antagligen. Men finns det något som skulle kunna göra mina vänner lika glada som för en köpt present? – svaret blir: antagligen där också.

Det bästa sättet att få reda på något är fortfarande och har alltid varit är att fråga. Snacka med dina vänner, din familj och se vad de skulle vilja ha i julklapp. Det finns säkert något de önskar sig, som är så mycket bättre än en mp3. I alla fall i längden. Något som aldrig kan gå sönder genom att det faller i en vattenpöl.Säg att du gör en alternativ jul i år och ger bort saker som inte kostar så mycket/ något alls. De bästa är att det lär bli lika bra om inte bättre, för vem vill ha samma jul VARJE ÅR?!

Här finns några tips på vad du kan göra:

Fixa klapparna själv.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tidsåtgång: Vad har du tänkt att göra? Ge bort en heldag med dig själv till alla du känner. Kanske tar några veckor. Presentkort på att plocka en gratis sak i ditt rum. Kan gå lite fortare.

Material: Det du behöver. Det här fixar du!

Nackdelar: Det blir lite annorlunda än vad du är van vi. Annorlunda är läskigt… i början…

Fördelar: Allt blir mycket roligare om du bara ser de nya vägarna framför dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: