Ta vara på Julkreativiteten

25 Dec

Julen är inte över bara för att julklapparna har delats ut och julmaten ätits upp. Det finns fortfarande mycket kreativt att göra av julen. Jag hade inte köpt en enda julklapp i år – och har inte gjort det de senaste tre åren, förutom en impregnerings-spray till pappas mockaskor värd 50 kr. Igår fick jag för mig att jag ville göra något till de jag verkligen bryr mig om.

Jag tog det jag hittade och pillade ihop några enkla julklappar. Det blev ett kreativt krig på gårdsplanen. Saker låg överallt och jag hade till och med tagit fram mina sprayburkar för att färglägga de ljuslyktor som ändå bara låg och skräpade.

Resultatet blev bra. Två julträd med lite godis här och var…. Ett stycke ved omgjort till en ljushållare…. Tre skrivna dikter i en ordentligt färglagd ölburk.

På ett sätt tycker jag om julen. Det är trevligt att umgås med människor utan att behöva stressa iväg till något annat. Det är fint att kunna ha en ursäkt för att göra saker, som man sedan kan ge bort. Även om man alltid kan göra det så är det ändå något speciellt med julen, för många nästan förväntar sig paket. Då blir de gladare när de får något.

Julen kan också vara hemsk med all sin stress och köphysteri. Men man kan ju faktiskt som människa välja att aktivt strunta i allt det där och faktiskt se julen som en fin och kreativ period på året. Ta vara på den lediga tiden och göra något kreativt som kan glädja både sig själv men också andra.

Ta vara på den lediga tiden genom att:

Bjud hem dina nära och kära till en göra- glögg – kväll.

Åk pulka med egengjorda fordon.

Om du behöver något till julen… gör det själv! Ta hjälp av andra.

Gör en annorlunda julgran.

Gör en tomte drive-by.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tidsåtgång: Så lång tid som det behövs!

Material: Var kreativ.

Nackdelar: När man är ledig! Ska man vara ledig! Man ska KÖPA sina presenter! Det är tråkigt att vara kreativ!

Fördelar: Du kommer vara glad, andra kommer vara glada. Det kommer bli roligare att börja jobba igen och du är inte bara uttröttad av all köpstress. Du har gjort roliga saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: