Från uppstigningen av Khom Loys

1 Jan

Vi samlades vid piren runt 22.30 och började att sätta ihop våra Khom Loys. Eftersom det blåste ordentligt lyckades vi inte att få iväg alla samtidigt men det blev ändå en underbar syn på himlen.

4 svar till “Från uppstigningen av Khom Loys”

 1. Gerd Olofsson 4 januari, 2010 den 10:38 #

  Det är ju jättefint med Khom Loys och ett mycket bättre alternativ än traditionellt fyrverkeri. Men vad händer med rispapperet när det faller ned till marken? Förmultnar det fort? är det någon som plockar upp skräpet? Mest miljövänligt är att inte göra något alls utan njuta av en klar stjärnhimmel.

  • Mike 4 januari, 2010 den 11:35 #

   De vi köpte var helt nedbrytbara och miljövänliga. Vet inte hur många dagar det tar men kan inte tänka mig att det ligger alltför länge. Jo, egentligen borde man väl uppskatta himlen som den är. Men Khom Loys är ganska vackert ändå.

 2. kjell 4 januari, 2010 den 04:52 #

  hej
  vi funderar att ha detta på ett bröllop
  vad kan man köpa dessa
  vad ska man tänka på när man skickar upp dom

  • Mike 4 januari, 2010 den 06:10 #

   Hej!
   Jo, det vi märkte var att det var svårt att fylla dem med varmluft om det blåste för mycket. Det bästa var att hålla dem ungefär 15 centimeter från marken när man väl hade fått fyr på ”tändningsmekanismen” som är en lite vaxbit. Man ska också vänta lite längre än man tror innan man släpper dem så stiger den bättre. Om man ska skicka upp dem samtidigt gäller det att vara synkade men det är helt klart inte omöjligt. Det är också bra om man är två – tre på en lampa så att den inte viker sig om det blåser och elden i botten bränner hål. Är man några stycken kan man nämligen hålla i varsitt hörn och därmed ”veckla ut” den bättre… De vi köpte var flammsäkra men det kan brinna små hål i dem om lågan inte är riktad uppåt.

   För övrigt så är det verkligen att rekommendera för det är en vacker syn. Man kan köpa dessa genom tillexempel http://www.furnitura.se
   Hoppas det blir ett fint bröllop.
   / Mike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: