Lär dig äta med pinnar

15 Jan

Koreansk mat är inget man testar på om man inte tycker om att äta med pinnar. På restaurangen där jag åt på igår kändes det lite som ett krav att äta med pinnar. Jag kände mig inte tvingad men föll för trycket att försöka. Efter några minuter lyckades jag plocka mina första bitar. För första gången kan jag inte säga att det var”enklare än vad det såg ut att vara”. Det var svårare än vad det såg ut.

Drivet att göra nya saker pushade mig att i alla fall att försöka. Det är roligt att lära sig saker från andra kulturer men att äta med pinnar är något som inte har intresserat mig förrän igår. Till slut föll jag dock för skeden eftersom det hade tagit mig två timmar att peta i mig ris med pinnar. Allt kräver övning. Lite nu, lite sen.

För att lite snabbt förklara hur du ska göra om du ska lära dig att äta med pinnar. Du placerar den första pinnen i vecket mellan tummen och pekfingret för att sedan lägga den på långfingret (Placera inte bakre delen av pinne för långt in mot handen. Känn efter så du har kontroll på den). Greppa den andra pinnen med tummen och pekfingret. Det är den enda pinnen som rör sig. Du kan kolla in bilder på hur man gör här.

Lycka till! Det kommer du att behöva.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Tidsåtgång: Ja, själva lärandet kan nog gå ganska fort men själva ätandet tar tid. En timmar och du hanterar konsten någorlunda.

Material/Kostnad: Ett par pinnar och en lunch. Skapa middagen hemma så behöver det inte vara så dyrt. Sno med dig ett par pinnar från en Kinarestaurang eller be någon annan göra det.

Nackdelar: Man blir jävligt frustrerad och vill dö lite.

Fördelar: Ja, om man då mot förmodan skulle lyckas och bli bra. Då är man Gud sen.

2 svar till “Lär dig äta med pinnar”

  1. Gabbi 15 januari, 2010 den 04:14 #

    Koreansk mat – vardå, vardå, vardå?

    • Mike 15 januari, 2010 den 04:27 #

      Stockholm. :(tyvärr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: