Starta ett band

10 Feb

Jag insåg redan tidigt att musik var min grej. Jag har inte alltid satsat på det. Inte helhjärtat för jag är ganska lat, men jag älskar verkligen att spela. Musik är verkligen mer än bara en sak man gör. Det är som en tro för mig. Lika mycket som vissa tror på Gud tror jag på musiken.

Ett band kan vara vad som helst, det kan till och med vara du ensam som plinkar på din gitarr. Ifall du vill starta ett band finns det vissa enkla knep som du kan följa.

Har du ingen att spela med kan du sätta upp lappar. Vilka söker du till ditt band? Kolla med folk du känner om inte de känner någon som spelar bas – eller vad du nu söker.

När du har hittat dina bandmedlemmar fixar du en replokal. Detta kan innebära lite telefonerande men i slutet är det värt det. Vill du inte köpa alla förstärkare osv. själv så kan du höra av dig till ett studieförbund. De kan bidra med mycket.

Sen är det bara att börja repa.

När ni väl har nått såhär långt kan det vara intressant att skaffa sig spelningar. Det enda som gäller här är att verkligen ligga i. Att inte ge sig och att ta de spelningarna man hittar. Det gäller att inte vara kräsen i början. Man blir inte världskändis över en natt.

———————————————————————————————————————————————————————

Tidsåtgång: En veckas hårdträning.

Material: Bandmedlemmar, instrument, någonstans att vara.

Kostnad: Över 500 kr.

Nackdelar: Det är ganska dyrt att hålla på med musik men det renar själen.

Fördelar: Du gör verkligen något roligt. Du träffar nya människor genom musiken. Det är bra att spela om du går i skolan, det hjälper en att koncentrera sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: