Gör bort dig

20 Apr

Inte så enkelt som det låter?

Att göra bort sig på beställning är ingen lek, det krävs hårt arbete.

Inte sagt att det är omöjligt. När jag tänker på ”att göra bort sig”, utan att det var med mening.Då tänker jag på högstadiet. Där gjorde jag bort mig HELA tiden. Då börjar man ju undra, hm, kan man verkligen göra bort sig HELA tiden. Ja det kunde jag, för jag tänkte alltid att jag gjorde det.

I mitt huvud snurrade en film som spelade upp mina ”misslyckanden”. Det är först nu på senare tid när jag ser tillbaka på det som jag inser att jag inte misslyckades alls. Att jag inte alls gjorde bort mig så mycket som jag trodde.

Man tänker säkert att man gör bort sig mer än man gör. Många är rädda att göra bort sig. Som med allt annat så är det övning. Att inte låta det kännas som om du gör bort dig. Visst, om du gör något pinsamt – som att,  låt oss säga, utmärka sig i det annars så spontankalla Sverige – så kommer en del att kolla snett på dig. Undra vad du gör och så vidare…

Men här kommer lektionen som är riktad till dig. Ja, du!! Det finns inget som heter ”göra bort sig”. Det finns absolut inget att skämma ut sig. Det finns inget och kommer aldrig att finnas något som är ”att misslyckas”. Tänk såhär istället. Jag lever och jag lär. För om du lever då är det vad du gör när du ”skämmer ut dig” du lever och när du misslyckas, det är då du lär. Lär dig medan du lever. Komplicerat? Antagligen inte.

Öva på att göra bort dig!

————————————————————————————————————————

Tidsåtgång: Varje dag, 2 minuter.

Material: Du och en omgivning.

Kostnad: Några sura svenskar

Nackdelar: Det är läskigt till en början.

Fördelar: Men när du ändrat attityd till ”att göra bort sig” och att ”misslyckas”. Då kommer du aldrig att vilja återvända till något annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: