#17 Spexa till det

28 Jun

Det är få saker jag finner roligare än att verkligen slå på stort och försöka underhålla andra människor och vänner med olika sorters spexande. Vare sig det är på en picknick, en maskeradtävling eller under ett studentutspring så finns det alltid möjlighet för att tänja på gränserna och se hur ofta man egentligen kan bli kallad för överambitiös.

Det finns något väldigt belönande med att dagar eller till och med veckor innan ett evenemang förbereda sig för att just det där tillfället ska bli perfekt. Man måste våga vara den som kanske säger nej till att se på film en vardagskväll för att istället jobba på sin skalbaggedräkt inför halloween. Men det spelar ingen roll, för i slutet av veckan så är det du som står där med den coolaste utstyrseln.

Att klä ut mig är det roligaste jag vet, därför är det nog inte konstigt att mina mest nämnvärda bravader har skett under halloween. T.ex gröpte jag ut en pumpa som jag torkade i ett torkskåp en vecka innan Per Brahegymnasiets årliga maskeradtävling.

Såhär såg det ut

Nästa år ställde jag upp som prisutdelare i samma maskeradtävling utklädd som Gregor Samsa från Franz Kafkas Förvandlingen (Den kan lånas här) . Allt utom kostymen är tillverkat i kartong och ståltråd

Så såg det ut då

Och nu när jag 19 fyllda år gick tog studenten för inte mindre än ca. två veckor sedan ville jag och mina klasskamrater gör det med stil. Vi skulle springa ut till Vanilla Ices Ninja Rap som ninjor.

Ninja Power!

—————————————————————————————————————————————————-

Glöm inte att om du någonsin får chansen att gå lite över gränsen, gör det. Du kommer aldrig i hela ditt liv ångra ett lyckat spex. Dessutom kommer du definitivt anses vara den coolaste utav farföräldrarna bland barnbarnen om 60 år.

Du behöver: Viljan att imponera och överraska. Material och Materiel varierar efter vad du ska göra. Men jag rekommenderar alltid kartong om du ska tillverka något.

Fördelar: Du kommer för alltid minnas det och det kommer definitivt uppskattas bland den roligare delen utav befolkningen.

Nackdelar: Tyvär finns det människor som kan säg att du är överambitös. Men det ordet finns ju inte ens med i Svenska Akademiens Ordbok, så varför lyssna på dem?

Tidsåtgång och Kostnad beror helt på dig.

/Jesper Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: