#20 Praktikantinlägg: Gör om en möbel!

2 Jul

Gå emot strömmen och konsumera mindre! Naturen tjänar på det, du tjänar på det. Har du inte någon gång virrat runt i ett antal timmar i olika möbelavdelningar och letar efter den där Perfekta möbeln men aldrig hittat den?

Gör istället om en du redan har, så finns det inga IKEA-kataloger i världen som kan hålla dig tillbaka.  Varför lägga ut en hel månadslön på en ny möbel när det redan finns gamla (men ack så fina!) möbler som blivit utslängda som bara väntar på att bli omhändertagna?

I dagens utmaning så fick vi full frihet i kommunens möbellager, för att plocka på oss vad vi ville och göra om det! Enbart fantasin satte stopp för oss nu.

Vi samlade ihop ungefär två-tre saker var, för att på alla möjliga sätt bygga ihop dem till en alldeles egen  spegling av vår personlighet. Vissa av oss gick ihop för att bilda grupper attarbeta inom, medan andra arbetade självständigt. Vi hade tagit med sig ett antal olika verktyg och prydnader för att skapa en extra liten personlig touch på möblerna.

Malin, Linda, Kamilla och Julia gjorde tillsammans ett set av möbler, med diverse stolar och även ett bord, där allt gick smakfullt ihop i himmelsblått.

Jesper gick i naturens spår och planterade en egen gräsmatta i en byrå. Han försåg varje låda med lite plast i botten, fyllde den med jord och planterade gräsfrön.

Carl-Oskar mixade en stol med en bokhylla samt en rullgardin. Detta skapade en fin platsför alla personer som vill rymma från konversationen. Han täckte också en stol i silvertejp!

Björn tillverkade en unik datorstol, som ursprungligen bestod av en motordriven barnvagn, en stol och ett antal kretskort.

Jennifer smyckade en stol med garn. Vilket

resulterade i att stolen såg ut att vara precis nerplockade från

vinden och  täckt av gammal spindelväv.

 

 

 

 

 

/Malin och Björn

Ett svar till “#20 Praktikantinlägg: Gör om en möbel!”

  1. Sofia Andersson 6 juli, 2010 den 11:52 #

    Kul! Visst är det bättre att konsumera mindre! Gör om och gör nytt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: