#22 Åk riktigt långt bort med egna medel

9 Jul

För ungefär en vecka sedan berättade min bästa vän John att Morgan skulle komma.

”Morgan?” sa jag

”Ja Morgan” svarade John. ”Det är en kille som åkt longboard ända från Helsingborg och nu behöver han någonstans att sova”

Det visade sig att Morgan tidigare hade lagt upp en öppen förfrågan på ett forum om att få sova någonstans i Jönköping, John hade besvarat den och nu bodde Morgan hemma hos honom i tre dagar. Det visade sig också att Morgan inte bara åkt longboard från Helsingborg, han hade åkt från Helsingborg till Göteborg och sedan till Jönköping.

Väl här lärde vi känna den sköna pricken Morgan Wildmark, John visade upp Jönköping och vi tog också ut honom till Rogbergasjön där vi tog ett kvällsdopp i smålandssolen. Efter de tre dagarna tackade sedan Morgan för sig och tog tåget tillbaks till Helsingborg, han hälsade också att jag och John i framtiden är välkomna ner till Helsingborg.

Med ett tält och en longboard i högsta hugg bestämde sig Morgan en dag för att sparka sig 37 mil genom sverige. Han berättade för oss att han i höst dessutom kommer ta sig runt Öland  på samma manér.

Morgans historia påminde mig väldigt mycket om vår käre fd. Projektledare Mike Christenssen. Både Mike och Morgan är två personer som tillfälligt sagt hejdå till sin vardag och begett sig ut för att bokstavligen upptäcka sin omvärld med egna medel. Inte sätta sig på en guidad tour eller läsa om det på internet, utan faktiskt bege sig till platser och hela tiden ha kontrollen. Det är en mäktig känsla att vara långt hemifrån och veta att man gjort det på egen kraft, däför borde du också prova på det. Kasta inte in dig i ett monsterprojekt som Morgans supertour. Testa att ta dig till Visingsö, Omberg eller annan omnejd om du vill besöka några vackra platser under sommaren.

—————————————————————————————————————————————————-

Du Behöver: Transportmedel, dvs. Longboard, cykel, inlines, långfärdsskridskor you name it.

Kostnad: Beror helt på dina utgifter

Nackdelar: Kan bli utmattande

Fördelar: Grattis du har just överträffat dig själv och många andra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: