#33 Soffsurfa Hos En Främling

29 Aug

Jenny Smith med barnbarn i en soffa

Just nu sitter jag i Begard Rezas fotölj på hennes rum i kollektivet på Hisingen i Göteborg. Vi har båda just deltagit i en workshophelg för projektet ”Present” utav riksutställningar i Grebbesta i Bohuslän. Mer om vad som hände där kommer sen, för idag är rubriken Couchsurfing.

Couchsurfing.org är en sajt där vem som helst i världen kan registrera sig gratis. Att registrera dig innebär att du ges en möjlighet att tas emot som gäst i mer än 2 miljoner andra medlemmars hem. Det innebär också att du själv ”lånar ut din soffa”, så att säga, till en främling som kan kontakta dig på sidan.

Couchsurfings mål är att öppna upp världen och ge fler människor möjligheten att träffas och utbyta kulturell förståelse för varandra. För att bli inbjuden till en annan människas hem ger mångt mycket fler erfarenheter än att ta in på ett random vandrarhem.

Hade det inte varit för couchsurfing-mentaliteten skulle t.ex jag aldrig fått stanna en extra dag i Göteborg innan jag drar hem till Jönköping. Och jag hade aldrig heller fått möjligheten att träffa på de andra coola människorna här i Gebards kollektiv.

Jesper, over and out!

http://www.couchsurfing.org/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: