#39 Ta en siesta varje dag i en vecka

20 Sep

Jag är stel i nacken när för bara en minut sedan vaknade  upp på mitt skrivbord, fortfarande något omtöcknad. Jag återvände nämligen just från en 3 timmars stå-session på ED där vi informerade om 365 Saker och andra kultursaker i Jönköping. När jag kom tillbaks till kulturkansliet var jag mäkta utmattad och ja, nu sitter jag här en halvtimmes tupplur senare.

Men, det första som slog mig vid mitt uppvaknande var att jag kände mig sjukt utvilad efter bara en halvtimmes sömn. Jag kom direkt igång med att skriva ett blogginlägg, och att städa på skrivbordet, det var som om jag käkat energipiller. Men sen är det ju vetenskapligt bevisat att en ca. halvtimmes sömn mitt på dagen hjälper hjärnan att processera allt man tagit in under förmiddagen. Vilket i sin tur leder till att man orkar med mer under resten av dagen.

Så jag tänker för resten utav den här veckan ta en Siesta varje dag och sedan känna efter hur jag mår i slutet av veckan, sen kanske jag fortsätter så i resten av mitt liv. Och om jag skriver ner det som ett kulturellt forskningsprojekt för att se vilken inverkan Siestan har på 365-projektet kanske jag kan få betalda arbetstimmar för det dessutom…

/Jesper Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: