#41 Börja Jogga Regelbundet

27 Sep

Jag har alltid haft problem med att träna fysiskt inför andra människor. Idrott har alltid varit ett av mina favoritämnen eftersom det i princip var en enda lång lekstund med varandra. Men så fort vi var tvungna att göra övningar med konditions- och muskeluppbyggande syfte ville jag bara därifrån. Ännu värre var det de gånger vi fick pröva på att gymma och ha aerobicpass i grupper på 30 pers. Ångest.

Trots min situation så köpte jag ändå ett 10 klippskort på ett gym i stan, i hopp om att komma igång med träningen. Men lika snabbt som jag trädde in i den mansdominerade muskeluppvisningen insåg jag att det här aldrig skulle gå. Något trevande sökte jag mig ändå till de avskilda löpbanden med utsikt för vättern. Det var den enda platsen på hela gymmet som kändes avskärmat och i avsaknad av tolvpackade insmorda köttberg. Det var där jag kunde känna mig någorlunda lugn och utan prestationsångest.

Men så slog det mig. Vad fan gör jag på ett gym och springer på ett roterande band för? Varför springa här och titta på vättern när jag kan springa utomhus och känna på vättern? Så jag började jogga utomhus istället. Och i och med med min sociala tränings-fobi har jag dessutom börjat springa sent  på kvällarna när chansen är som minst att jag stöter på en annan joggare.

De resterande betalda gymbesöken åkte förvisso i sjön, men ouwh vad glad jag var över att ha hittat en träningsform som passade mig. Och det finns inte någon tid på dygnet då jag får så många idéer som under den klara natthimlen och med Passion Pit i mina hörlurar.

Jag tycker i alla fall du borde prova på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: