#43 Gå På Auktion

7 Okt

Detta bildspel kräver JavaScript.

Loppis betvivlar jag att någon, någonsin har missat. Men auktion däremot är det inte alla som upplevt, men har man som jag växt upp med Emil i Lönneberga har man säkert sett ”Emil på auktion”. Och om ni (som jag) dessutom alltid drömt om att ropa ”tie krone!” till auktionsmannen och få höra ”Ja! såld för tie krone till mannen med håret i knut!”, ja då borde man gå på auktion.

Och det är inte av en slump som jag fick idén till inlägget. En väns systers vänner har just flyttat in i ett nästan 200 år gammalt hus på Dalvik. Och med huset fick de en hel ladugård som verkat som förråd sedan förra sekelskiftet. Jag och John hade vägarna förbi och spanade in gården för några dagar sedan. Och inte nog med att vi hittade tidningar som beskrev hur återuppbyggandet i f.d Nazi-Tyskland gick, vi hittade höghattar, gamla burkar med brylcream, vaser, klockor och dessutom 2000 ex utav Femina och Svensk Damtidning från 1946.

På lördag kommer en auktion och loppis hållas på gården med auktionshållare och allt. Mellan kl 10:00-13:00 kan man titta på allt i ladugården. Sedan börjar auktionen kl 13:00 . Adressen är Rydalavägen 6, man tar 2:an upp till Dalvik och går en bit därifrån, här är en karta:

2 svar till “#43 Gå På Auktion”

  1. Frida 8 oktober, 2010 den 09:47 #

    Hej!
    ÄR det bara att dyka upp på auktionen på lördag?

  2. Emmas husbestyr 8 oktober, 2010 den 07:18 #

    Festligt! Det vill jag inte missa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: