#51 Gå Med I Donationsregistret

26 Okt

Jag tror inte på ett tillstånd efter döden, när man är död så existerar inget och man har därför ingen relation till livet. Därför kan jag inte bry mig om vad som händer med min kropp efter min död, eftersom jag måste vara död för att frågan ens ska komma på tals. Och vid det laget har jag ju slutat existera och är inkapabel till åsikt. Min f.d. kropp blir på ett sätt lika avlägsen som universums utkanter. Krångligt?

I vilket fall har jag inga åsikter kring vad som händer med min kropp efter min död helt enkelt. Men, i det fallet att jag dör finns möjligheten för mig att ge någon annan chansen att leva. Och i regel med min dödsfilosofi kommer jag inte heller få ut något av en annan människas överlevnad när jag väl är död. Men just nu, 11:27 den 26: e oktober år 2010, så gläds jag av tanken att en dag så kommer min livlösa kropp komma till nytta.

Genom att gå med i donationsregistret går man med på att donera sin kropp och organ för transplantation och/eller medicinska studier. I vilket fall så leder ditt val till att du räddar liv.

Steg 1: Anmäl dig till donationsregistret (Klicka här)

Steg 2: Berätta för dina nära och kära att du gått med i donationsregistret

Steg 3: När du fått din bekräftelse på posten har du 3 veckor på dig om du vill ändra dina uppgifter. När 3 veckor gått blir din anmälan känd hos hälso- och sjukvårdspersonal i sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: