#68 Skaffa månads-sambo

16 Dec

Sambo; -sammanbo, person som bor med annan person

 

För en månad sen skrev jag om att flytta hemifrån och allt vad det innebär. Två veckor efter det nämnda inlägget publikation började en idelig känsla av tomhet infinna sig i lägenheten. Det var först tänkt att min vän från landet ”down under” skulle anlända, men av diverse anledningar skulle han inte flytta in förrän i februari. Ensam skulle jag alltså förbli ett bra tag. lägenheten började för var dag alltmer likna en isoleringscell med mig som dess övergivna, enstaka invånare.

Så jag frågade runt om det fanns någon som ville flytta in hos mig en månad och testa på sambolivet. Yasmine nappade direkt och flyttade in följande morgon med packad ryggsäck, mungbönor och yogamatta. Från stunden hon klev innanför dörren tvivlade jag aldrig för en sekund, människor är inte menade att leva för sig själva, inte jag i alla fall. Dessutom märkte jag redan samma kväll att man faktiskt kommer en person närmre genom att dela varandras vardag. Jag har börjat läsa i Yasmines meditations-bok och tagit del av hennes underbara veganska matlagning. Vilket är ett plus för mig då jag nu ett tag velat käka mer veganskt och med Yasmine omkring mig blir jag illa tvungen att nå det målet. Så i en månad framöver kan jag nu se fram emot att lära känna en personlighet jag annars aldrig kommit särskilt nära

Även om du inte bor i egen lägenhet kan du skaffa en sambo, kanske inte i en månad, men i en vecka, några dagar eller en minut. Testa på att dela din vardag med en annan människa så kommer du inte bara se nya sidor på din sambo, men även dig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: