#82 Arrangera en konstutställning

19 Jan

För ett år sedan gick jag sista året på gymnasiet och jag var vid tillfället helt ockuperad utav mitt projektarbete. Trots min samhällsutbildning visste jag att jag aldrig hade kunnat leda ett projekt inom den riktningen. Statistik och samhällsproblem var inte min grej och det hade jag vetat ett tag vid det laget. Så istället för att påbörja ett arbete jag inte brann för bestämde jag mig för att skita i skolans riktlinjer och valde att göra ett projektarbete med bild-estetarna istället.

Jag bjöd in mig själv till deras klassråd och berättade kort att jag ville anordna en konstutställning och jag letade efter folk som ville göra det med mig. Fem coola estet-tjejer nappade och vi sökte bidrag hos kommunen och lyckades hyra kulturvinden på kulturhuset en helg. Och under tiden som vi kom allt närmare dagen D så jobbade vi alla vidare på våra egna verk var för sig. I mitt projektarbete ville jag utforska hur man kunde använda sig utav levande organismer inom konsten.

Det gjordes otaliga försök med att odla mossa och alger på mitt rum. Men i slutändan ledde det bara till mögel som fick mitt rum att lukta Jenka i en vecka. Slutligen så började jag jobba med gräs och havre som jag odlade i mina föräldrars garage med växthus-lysrör. Slutresultatet blev bättre än jag någonsin kunnat tänka mig och när väl vernissaget blev av fanns där ingen som var nöjdare än jag, det kändes feta-gött

———————————————————————————————–

Vill du arrangera en konstutställning? Sök bidrag genom ungdomsakuten! Har du konst som du vill ställa ut redan i vår? Skicka då in en anmälan till årets UKM-festival den 9 april! Skicka din anmälan till ungkulturmots@gmail.com med bilder, telefonnummer och berätta lite om dig själv så hör vi av oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: