#84 Lek med ett barn

26 Jan

Lördag 29/1, 11:00-15:00, Stadsbiblioteket

 

Jag minns inte när jag slutade leka, vet inte om jag egentligen någonsin gjort det. Jag tror nog ingen annan heller slutat med det, leken har bara övergått i nya former. Kanske är det för att man ska passa in; tjänstemän som leker kull på kafferasten väcker nog en del frågor, så han väljer att ta ut barnasinnet i på golfbanan istället. Det kanske också är så att smaken ändras med åldern; dunkgömme på skolgården har numera ersatts av paintball i skogen. Men leken försvinner aldrig. Fotboll, brottning, tv-spel, fester, kärlek och allt det där andra som bara gör för att det är kul är nog också en slags lek. Allt det där som är utan ett större syfte, och utan något ändamål att uppnå. Men samtidigt är det så självklart att man bara gör det, för att det känns bra. Och man ska aldrig förneka sina känslor, oavsett situation. Vill man sparka på bollen så sparkar man på bollen.

Så på tal om lek så är det nu på lördag stora lekdagen på stadsbiblioteket. Och jag fick förfrågan från min chef om jag kunde vara lekledare och leka med barnen på biblioteket. Jag var en aning skeptisk till en början, men senare övergick det till positiv lust när jag mindes lekstundarna från förr. Tanken att agera lekledare skrämde mig lite, men det har ju många andra saker också gjort, och det har nästan alltid gått bra. Dessutom vore det en ypperlig chans att bjuda in fler personer att åter få leka kurragömma, datten/kull, dunkgömme och alla dom där andra lekarna som man nuförtiden aldrig får chans att återuppleva. Dessutom; har inte alla någon gång fantiserat om att leka kurragömma på biblioteket?

Så nu på lördag (29/1), från klockan 11:00 så kommer 365 Saker finnas på biblioteket och leka med barn. Du är välkommen att återuppleva din barndom.

Lek med ett barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: