#90 Bjud en främling på kaffe

2 Mar

Idag lunchade jag med Erik och Mons från jobbet. De båda hade övertalat mig om att följa med till stans number one veganhak: The Coffe House & Deli. När vi väl äntrat lokalen stod där en tjej i kassan och skulle betala för sin take away kaffe. Dessvärre krånglade kortläsaren vilket ledde till att hon nekades tillgång till banken gång på gång. Med nyvunnet mod att börja prata med främlingar (som jag för övrigt är en ganska ny egenskap hos mig), berättade jag för henne att jag gladeligen kunde betala hennes fjortonkroners-kaffe med kontanter. Men först efter att hon lovat att hon på ett eller annat sätt skulle skicka vidare tjänsten.

Senare fick jag berättat för mig från Mons om fenomenet ”Konsten att bjuda en främling på kaffe”. En något ökänd företeelse som påminde om situationen jag hamnade i. Efter en hastig research på lilla kära internet fick jag reda på att ”konsten” började med bloggen Fröken E och Kärleken och går ut på följande sätt:

Nästa gång du går till ett café, köp två kaffe men behåll bara en till dig själv. Berätta för personalen att nästa person som kommer in på caféet ska ha den andra kaffen. Nästa person som ska beställa får alltså en gratis kaffe och möjligtvis en hälsning från dig om du tar dig tid att skriva något fint.

Garanterad glädjespridare ”Konsten att bjuda en främling på kaffe”, pröva själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: