#92 Prodda en låt

11 Mar

I högstadiet fick jag G i musik. Det tog mig 3 år att lära mig ”Love Is All Around” på gitarr och Jag lärde mig aldrig vem Vivaldi var. Ni fattar, musik var aldrig min grej.

Men för några veckor sedan hände något med mig och min negativa inställning till mitt musikaliska sinne. Jag minns inte hur, när eller vart det kom, men jag bestämde mig för att starta en DJ-duo med min vän Viktor Brandt Johnsson. DJ och House kändes så i tiden, och alla andra gör det ju, så vafan tänkte jag. Dessutom hade jag redan tänkt ut ett namn och logga, vi skulle kalla oss för InDJ [Indie Jay].

Ni som sett UKMs – Promotionvideo är redan bekanta med Viktors musikaliska talanger. Jag tror tanken började ta form kom någon gång efter vi hade spelat in låten till UKM-videon.  Vi blev båda lite frälsta av det faktum att vi kompletterade varandra makalöst bra i skapandet och producerandet av musiken. Så en dag träffades vi i Viktors källare och han gjorde vad han gör bäst. Han ställde sig bakom sin keyboard och skapade magi, medan jag, framför datorn såg till att fånga varenda ton och takt. Egentligen stod jag aldrig för något mer än inspelning, mixning och konstruktiv kritik, jag vågade aldrig röra tangenterna själv. Men jag fyllde ändå en funktion. Jag antar att vårt förhållande i studion blev lite som det hos en fotograf och ett motiv. Om Viktor var den fantastiska regnskogen så var jag National Geographic-fotografen som fångade skogens fantastiska kretslopp på bild. Jo.. Jo men det beskriver nog rollen som producent ganska bra.

Anyway, här är också vår debutlåt med InDJ. Mycket nöje

———————————————————————————————–

Du Behöver: Ett musikprogram, t.ex Garageband, Logic Pro 8, eller annat gratisprogram. Dessutom behöver du en dator med mic-ingång och en schysst plats att spela in på. Det kan vara antingen en källare eller en riktig studio.

 

/Jesper Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: