#98 Bli av med din scenskräck!

12 Apr

Dagens inlägg är skrivet utav Nathalie

———————————————————————————————————————————–

Har du scenskräck? Det hade jag också!

Jag kom över min scenskräck. Jag vet inte helt  säkert hur jag lyckades men det gjorde jag. Jag  tror att jag oroade mig för småsaker innan.  Som att glömma texten fast jag visste att jag  kunde den utantill. Eller att snubbla på scenen  även om det inte fanns något att snubbla över (mina fötter bort-räknat). Men efter gång på gång gjorde jag inget fel. Förutom att se ut som jag avskydde att vara på scen. Det är la inte särskilt underhållande?

Det senaste har jag stått på scen mer och mer och jag har lärt mig själv att sluta sjunga för att göra alla andra nöjda. Vad jag fokuserar på när jag är på scen är att ha fruktansvärt kul! När jag har kul gör jag mig själv nöjd. Och om jag är nöjd ser jag väl inte ut att avsky att stå på scen? Nej precis så voila, folk tycker om att se mig på scen!

Jag är fortfarande nervös när jag ska upp på scen men hallå! Man är inte normal om man inte är lite nervös! Och den lilla nervositeten är perfekt för att ge mig någon slags energikick på scen så att jag egentligen vill fortsätta sjunga när låten är slut!

Nu vet jag att alla som läser det inte sjunger inte men ni kanske har scenskräck. Det är fullt normalt att ha scenskräck när man till exempel ska ha ett föredrag om någonting. Det har jag aldrig haft faktiskt men jag skulle tro att man oroar sig för samma saker som när man ska sjunga. Snubbla, blanda ihop orden så att det låter helt fel…

Men precis som om du skulle sjunga så ska du sluta oroa dig för varje gång klarar du det utan att göra något fel. Börja med att inte öva för mycket för det är aldrig bra. Och slappna av, se självsäker ut och prata som om du pratar med din bästa vän.

Detta kan va lite tips för alla sångfåglar därute också. Bland dina vänner kan du väl sjunga? Bra då sjunger du för din bästa vän när du står på scen. Och självklart det gamla klassiska tipset (som jag ärligt talat aldrig har använt) tänk dig att din publik sitter och kollar på dig i underkläder!

Hoppas att något hjälper!

/Nathalie (prao på stadsbibloteket)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: