365 Jönköping <3 365 Göteborg

16 Maj

I helgen åkte några från 365 Saker – Jönköping för att möta 365 Saker – Göteborg och delta i en inspirationsträff i Sweet Art. 

14:30 anlände Jesper, Jennifer och Elin i Sveriges gedignaste stad. Inspirationsträffen på Dynamo skulle inte dra igång förrän 16:00, vilket gav oss tid att titta till på 365 kontoret på kungsportsplatsen. Där mötte vi Projektkoordinator Karin och Kommunikatör Karolina i den heltäckningsmattade lokalen med mer post-it lappar på väggarna än en Navid Modiri-ledd workshop. Vi diskuterade framtida samarbeten kontoren emellan, men sådant är ju hemligstämplat så något sådant får ni gå med i redaktionen för att få höra.

16:00 började inspirationsträffen på Dynamo på Göteborgs stadsbibliotek där både Navid och konstnären Joakim Stampe berättade om sina erfarenheter med gatukonst. För som det visade sig så är staden faktiskt också våran, om man hittar rätt metoder som varken förstör eller är permanent så får vem som helst måla på stadens gator. För att demonstrera tanken så tog Joakim ut oss till bibliotekets baksida och visade ett oerhört simpelt och harmlöst måleri med vatten. Yes, vatten var det. Penslar och hink med H2O blev vi tilldelade, sedan var hela gruppen igång och målade med den tillfälliga ”färgen”. Joakim berättade att det kallas efemär konst, eftersom det bara existerar under en kort period. Och med det skulle vi kunna komma in i djup filosofisk diskussion kring konst som ett tid- och rymdmässigt oberoende uttrycksform, men istället berättar vi istället att inspirationsträffen levde upp till sitt namn och satte flera kugghjul i rotation hos oss. I sommar kommer ni få se resultatet av dessa idéer när vår feriepraktik i Sweet Art-projektet drar igång. Ses då!

Projektkoordinator Karin på sin heltäckningsmatta

Kommunikatör Karolin, också på heltäckningsmatta

Joakim Stampe med sitt vatten

En skugga ifylld med vatten

Vi hade fått nys om att Hagabion skulle visa Exit Through The Gift Shop samma kväll, så ett stopp där var obligatoriskt.  (Jennifer och Elin är smäkta thrilled)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: