#113 Måla Ett Torg

17 Jun

 

Som en del kanske märkt så har bloggen saknat ett och annat regelbundet inlägg på sistone. Det beror till större delen av att 365 Saker just nu har fullt upp med Sweet Art makande i feriepraktiken. Men i sommar kommer du (om du inte redan gjort) kanske upptäcka en del spår från oss. Vi håller till i en hantverkslokal på juneporten och rör oss mycket på tändsticksområdet. Senast kunde du se oss måla en torgplats, men tack vare dutuben kan du också se det här!

Sweet Art är ett projekt där vi tar oss ut i staden och tar till gatukonst som varken är permanent eller förstörande. Och vad som är supergött är att  Jönköpings Kommun just nu stödjer projektet finansiellt. Så vi på 365 Saker ser till att ta täten och färglägger stadens gråa hörn, karga cement och tradiga väggar. Du kan följa oss här på bloggen hela sommaren i den serie utav 365-videos som vi just nu filmar.

Och om du vill måla ett torg behöver du inget tillstånd, de flesta torg är allmän egendom och så länge du bara målar med färg som försvinner av sig självt så blir det inga problem. Vi använde gatukritor som du kan hitta i de flesta leksaksaffärer eller större varuhus för runt 20-lappen. Antingen gör du det i grupp eller ensam, men med vänner till hands ökar möjligheterna.

 

—————————————————————————————————————————————————–

Tid: ca 2 tim

Kr: 20 kr

Positivt: Du tar saken i egna händer och förgyller din stad för dina medmänniskor

Negativt: Någon kan bli sur för att du gör något som dom inte förstår är något bra

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: