#121 Gör Snabbmat Hemma

15 Aug

(friterade mozzarella sticks med ketchup)

Även om vällagad mat som fyller ut hela kostcirkeln gärna lockar så är det egentligen få mat-genrer som går hem lika mycket hos mig som snabbmat. Just konceptet med hamburgare, pommes, läsk, pizza, dressingar och andra rätter rika på transfett och andra dödligheter får mina smaklökar att dansa i vilda samba-rytmer. Och sen är du ju snabbt och enkelt att få tag på också, man behöver ju inte ens sätta på ugnen eller någonting.

Så det händer (alltför ofta) att jag istället för att laga till mig en coq au vin eller bara en enkel pyttipanna så väljer jag att gå till närmaste Max eller pizzeria. Men jag har också märkt att för del så är det inte alltid tidsbristen eller latheten som hindrar mig från att ställa mig i köket, utan min brist på inspiration. För precis som med allt skapande så finns det ingen ambition om det inte finns någon mening. Så om min enda anledning till att ställa mig vid spisen är för att bli mätt så finner jag ingen glädje i matlagandet.

Så jag kom på att om jag bara lagar mat som försöker efterlikna någonting annat jag gillar så blir hela processen mycket roligare och mer engagerande. Det blir lite som att skriva fan-fiction eller spela in en coverlåt. Hjärnan engagerar sig i det som man själv finner ett större syfte med. Ergo: Jag lagar mer mat själv om jag lagar hamburgare, pommes, pizza etc.

Receptet på friterad mozzarella hittar ni här

—————————————————————————————————————————————————

Tid: Ca 1 timme

Materiell: Matvaror

Pers: 1-2 personer, ju fler kockar desto sämre soppa

Kostnad: ca 30 kr

(Friterad halloumi med grönsaker, bönor tacosås invirat i ett tacobröd)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: